Youth – A Narrative

Antti-Juhani Manninen & Jouni Järvenpää

LOOK – A BIRD.
Youth – a Narrative on on kaksinkertaisen viihdyttävä esitys. Se koostuu kahdesta peräkkäin esitettävästä soolosta, jotka Jouni Järvenpää ja Antti-Juhani Manninen ovat suunnitelleet toisilleen.

Youth – a Narrative on matka, jolla mihinkään ei voi todella vaikuttaa. Etapit virtaavat omalla painollaan sivusuunnassa, asiat vievät aina eri määrän aikaa kuin oli suunniteltu, ja joku päättää aina toisen puolesta. Kaikki on tahmeaa. Kaikki on mahdotonta. Mitään ei voi todella ymmärtää. Eteentulevat vaikeudet ovat ennemminkin määrittämättömän sumuisia tai valuvia, kuin elokuvallisen dramaattisia. Ympäristö ei pysy yhdenlaisena. Sanat ovat liian epätäsmällisiä, liian valmiita, jotta niistä olisi apua.

Kuviteltuun kertojanääneen ei voi järkähtämättä luottaa – se seilaa luontodokumenttimaisissa kuvailuissaan varoituksetta aikajanalla eteen ja taakse, eikä itsekään ymmärrä, mitä puhuu. Look – a bird. Ehkä keho ymmärtää jotakin. Kuinka valita toimintansa kohteeksi asia, johon voi ylipäätään vaikuttaa? I realized walking is like repeating steps. Miten liikuttaa jalkojaan nopeammin? Valuuko oikea elämä likaisen puron lailla näyttämölle? Who wants to be content, anyway?

Inspiraatiota teokseen ovat antaneet Joseph Conradin kertomukset ja ympäröivä epätodellisuus. Jos elämä onkin niin tällaista, niin Youth – a Narrative ei ole.

Työryhmä:
Koreografia, ohjaus, esiintyminen: Jouni Järvenpää ja Antti-Juhani Manninen
Tuotanto: TEHDAS Teatteri

Tekijöistä:
Järvenpää ja Manninen ovat tehneet yhteistyötä näyttämötaiteiden lajien aitoja heilutellen jo vuosia. Omien taiteellisten intressiensä seassa Järvenpään ja Mannisen yhteisiksi mielenkiinnon kohteiksi ovat tarkentuneet mm. läsnäolo, sumeat, määritelmiä pakenevat teot, ja tekemisen lähtökohtainen rajoittamattomuus.

Aiempia yhteisiä töitä ovat mm. Aivot, Pimeyden sydän (kor., ohjaus, esitys: Järvenpää, Manninen, Mikko Bredenberg, Antti Jussila, Jari Kallio, Tehdasteatteri, Barkerteatteri, Helsingin juhlaviikot, 2014), Rhinoceros (koreografia, ohjaus, esitys: Järvenpää, Manninen, Kiasman /teatteri.nyt-festivaali, Valtio+, 3H+K-galleria, Supermarket Art Fair, Space Invaders IV, 2014-) ja Assholes (ohjaus Manninen, esitys Järvenpää, Jaakko Lilja, Liana Potila, Tehdasteatteri, Mad House Helsinki, 2017-)

Avainsanat:
Ikäryhmät: 16+
Kielet: sanaton
Kesto: 2 h

Esitykset:

  • 12.4.2019 19:30 / Cirko - Uuden sirkuksen keskus, Helsinki
  • 13.4.2019 19:30 / Cirko - Uuden sirkuksen keskus, Helsinki
Varaa lippusi!