TIP- Fest 2017: Catacombes

Lee Lahikainen

Catacombes-esitys nivoutuu kauhun genreen ja se on kurkistusluukku Pariisin katakombien historiaan: kun hautausmaat täyttyivät yli äyräidensä ja vainajat alkoivat nousta kovien sateiden jälkeen kirjaimellisesti elävien tonteille, heidän luunsa oli pakko siirtää maan alle alkuaan kalkkikivilouhoksina toimineisiin luoliin, joita alettiin kutsua katakombeiksi.

Esitys on paperiteatterisoolo, jonka pahvista ja paperista rakennetusta maanalaisesta miniatyyrimaailmasta avautuu yllättäviä esineitä, varjoja, tiloja ja hahmoja kuin pop up -kirjasta.

Katsojia on yksi kerrallaan, ja hänen on siis uskaltauduttava yksin tutkimaan esityksen käytäviä vain otsalamppu valonaan. Esitystä voivat katsoa kaikenikäiset, mutta pienet katsojat aikuisen kanssa.

Catacombes käsittelee kuolemaa ja sen lähestymisen hyväksymistä. Mitä tehdä, kun ruumis ei enää toimi kuten ennen? Mitä ihmisestä jää jäljelle, kun hänen lihansa on liuennut pois ja hänen luunsa on sekoitettu miljoonien luiden joukkoon. Ketä kiinnostaa yhden luun tunteet ja elämä?

Työryhmä:
Konsepti, nuket, lavastus ja esiintyminen: Lee Lahikainen
Äänisuunnittelu: Jara Pohjonen

Catacombes-esitys on valmistettu Pariisin taiteilijakaupungin säätiön residenssissä.

Esitys kestää 7 minuuttia, ja sitä esitetään 20 minuutin välein yhdelle katsojalle kerrallaan.

Avainsanat:
Ikäryhmät: 7+
Kielet: sanaton
Kesto: 10 min

Esitykset:

  • 18.11.2017 0:00 / Manilla, Turku
  • 17.11.2017 0:00 / Manilla, Turku
Varaa lippusi!