Koivula, Maria-Elina

Nukketeatteritaiteilija ja kuvataideopettaja

Maria-Elina Koivula on nukketeatteritaiteilija ja kuvataideopettaja. Koivula valmistui Turun taideakatemiasta 2014 sekä Lapin yliopistosta vuonna 2009.

Erityisosaaminen
Leikin ja taiteen ammattilainen. Intohimoisesti työhönsä suhtautuva nukettaja. Kuvataiteen ja nukenrakennuksen omaleimainen tekijä.

Valmius
Nukettaminen. Kuvataide ja nukenrakennus. Ohjaaja ja opettaja, taidekasvatuksen ammattilainen. Työskennellyt paljon mm. erityistä tukea tarvitsevien lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Opiskellut taideterapeuttisia menetelmiä mm. Lapin yliopistossa ja Inartes Instituutissa.

Kiinnostukset
Nukketeatteri on hetken taidetta, ja se tekee siitä erityisen ainutlaatuista. Pidän ohjaamisesta, nukettamisesta ja nukkien rakentamisesta. Uskon työryhmän voimaan. Minua kiinnostavat erityisesti arkisen ja maagisen todellisuuden rajapinnat. Teen nukketeatteria, sillä se on kokonaisvaltaisin löytämäni tapa tehdä unista totta ja tutkia todellisuutta. Minua kiinnostaa myös taiteen ja nukketeatterin käyttö parantavana ja muutosvoimaisena elementtinä. Työskentelen myös taidekasvatuksen ja taideterapeuttisen työn alueilla.

Ansiot
Näyttelijänä ja nukettajana useissa esityksissä, viimeisimpänä mm.  Kohtauspaikkoja kadonneille, Romeo ja Julia, Paleleva elefantti, Tarina onnekkaille
Kuvataiteen tekijä ja mm. Elotonkin liikuttuu -kirjan kuvittaja
Nukenrakentaja  mm. esityksiin Karhun morsian ja Itsekäs Jättiläinen
Ohjannut lukuisia kursseja, työpajoja ja toteuttanut taidekasvatushankkeita