Westerholm, Maija

Nukketeatteritaiteilija

Maija Westerholm on Nakkilasta kotoisin oleva nukketeatteritaiteilija.

Erityisosaaminen
Esiintyminen ja ryhmänohjaus, tilalähtöiset ja katueatteriesitykset, monikulttuuriset sekä yhteisölliset projektit. Westerholm on ammatiltaan myös mielenterveys- ja päihdetyöhön suuntautunut lähihoitaja.

Valmius
Nukketeatterissa Westerholmia kiinnostaa sen lukemattomattomat mahdollisuudet, monimuotoisuus ja outous. Hän haluaa jatkossakin toteuttaa itseään taiteenalan mahdollistamalla monipuolisuudella: esiintyjänä, nukenkäsittelijänä, ryhmänohjaajana sekä nukenrakentajana.

Kiinnostukset
Westerholmia kiinnostavat tällä hetkellä häpeä ja absurdit tilanteet. Henkisenä oppaana mukana matkaa sisäinen klovni ja harjoituksena astangajooga. On parantumaton Haahu.

Ansiot

  • Nukkenäyttelijä nukketeatterispektaakkelissa Lemminkäinen ja äiti, Turun Aurajoella 2017. Ohjaus: Pia Kalenius
  • Nuken suunnittelu ja toteutus esityksessä Havukka-ahon ajattelija, Joensuun Kaupungin Teatteri 2016. Ohjaus: Aino Kivi
  • Nukketeatterityöpaja paikallisille nuorille Circus Kampotissa sekä Bokor View English Schoolissa, Kambodžassa 2015. Circus Kampotin oppilaiden kanssa Sea Festivaleilla esiintyminen työpajassa valmistetulla jättinukella.
  • Esitys Pongo via Fin, ensi-ilta Kuchingissa, Borneossa, Malesiassa Rainforest World Puppet Carnival -festivaaleilla 2015. Esitys voitti Best experiment in theatre -palkinnon. Ohjaus: Hanne Lammi ja Maija Westerholm.
  • Yhteisöllinen katunukketeatteriesitys The Wishing Bird, joka vieraili katuteatterifestivaali Backstreet Festivaleilla Alexandriassa, Egyptissä 2014. Esitys tehtiin yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen ja Roosa Halmeen kanssa. Esitykselle myönnettiin European Cultural Foundationin matka-apuraha. Ohjaus: Hanne Lammi ja Maija Westerholm.
  • Nukkenäyttelijä esityksessä Karhun morsian. Esitykset Turun Taideakatemian Naruteatterissa, Puola/Worclaw/Teatr Lalek Jutra-Festivaalissa ja Turun Kaupunginteatterin Pikkolo-näyttämöllä 2013. Ohjaus: Maria-Elina Koivula.
  • Työpajojen suunnittelu ja ohjaus yhteistyössä GLM:n (Green Living Movement) kanssa Sambiassa 2009.