Virtanen, Lotta

Nukketeatteritaiteilija

Lotta Virtanen on vuonna 2007 Turun Taideakatemian nukketeatterilinjalta valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaaja. Valmistumisestaan lähtien hän on työskennellyt freelance-nukketeatteritaiteilijana.

Erityisosaaminen
Esiintyy – nukeilla ja ilman.
Puvustaa – ihmisiä, nukkeja, työryhmiä tai vaikka jättiläistontun…
Lavastaa – sisällä ja ulkona.
Rakentaa – nukkeja, asuja ja asusteita.
Tarpeistaa – esityksiä, kuvauksia, somistuksia.
Pystyttää nukkenäyttelyitä.
Ja lisäksi ohjaa erilaisia kädentaitotyöpajoja.

Valmius
Virtanen on valmis ja avoin kaikenlaisille uusille yhteistyöehdotuksille. Hän on monipuolinen alan osaaja, eikä pelkää uusia haasteita. Hän esiintyy valmiilla esityksillään ja harjoittelee mielellään uusia, ohjaa työpajoja, suunnittelee ja toteuttaa visuaalisia kokonaisuuksia, ompelee, rakentaa, ideoi ja järjestää.

Kiinnostukset
Virtasta kiinnostaa kaikenlainen luova työ. Hän rakastaa pulmien ratkontaa, asioiden vertailua ja etsintää sekä sitä hetkeä, kun asiat loksahtavat paikoilleen, oli sitten kyse roolihahmon sisäistämisestä, sauman ompelusta, kesäteatterin lavastuksesta tai kädentaitotyöpajan materiaalivalinnasta.

Virtanen on näppärä ja kekseliäs. Hän pitää ompelusta, leivonnasta, kirkkaista väreistä, askartelusta, kissojen paijailusta ja puutarhan huolettomasta hoidosta. Hänelle tärkeitä asioita ovat ekologisuus ja kierrättäminen, ihmisten ja eläinten tasa-arvo sekä hyvinvointi ja itsensä kehittäminen. Hän haluaa tehdä viihdyttävää ja samalla koskettavaa taidetta.

Ansiot
– Kokenut esiintyjä: esiintynyt useissa erilaisissa esityksissä ja tilaisuuksissa nukeilla (mm. Romeo ja Julia, Paleleva Elefantti) ja ilman (mm. Gorilla gorilla).

– Monipuolinen alan muu kokemus: toiminut useissa tehtävissä erilaisissa produktioissa mm. lavastajana, puvustajana ja näyttelykoordinaattorina.

– Useita esiintymisiä koti- ja ulkomaisilla alan festivaaleilla: mm. Tallinn Teater Treff, Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalit, Helsingin Juhlaviikot, Tampereen Teatterikesä ja Hurraa!-  ja MasQue -festivaalit.

– Useita työpajaohjauksia: ohjannut erilaisia kädentaito- ja nukketyöpajoja lapsille ja aikuisille mm. Turun Tyttöjen Talolla ja ITU ry:lle.

– Valtakunnallisen nukketeatterikilpailun voitto: voittanut työryhmiensä kanssa nukketeatterikilpailun vuosina 2008, 2010 ja 2012.

– Jäsenyydet: Työryhmä Kuuma Ankanpoikanen, Aura of Puppetsin hallitus, TEHDAS Teatteri.