Hallantie, Laura

Nukenrakentaja, esiintyjä

Laura Hallantie on turkulainen nukketeatteritaiteilija. Hallantie valmistui Turun taideakatemian nukketeatterilinjalta vuonna 2009, jonka jälkeen hän on toiminut alalla freelancerina.

Erityisosaaminen
Viime vuosina Hallantie on keskittynyt työssään erityisesti nukenrakennukseen, jossa häntä kiehtoo uusien hahmojen luominen, ja se miten hahmot näyttämöllä heräävät henkiin. Nuken ulkoinen olemus, materiaalit ja liike ovat työn tärkeitä lähtökohtia. Nukenrakennuksen lisäksi Hallantiellä on kokemusta nukettajan ja esiintyjän työstä sekä ohjaamisesta.

Valmius
Hallantiellä on halu kehittää osaamistaan nukketeatterikentällä erilaisten projektien ja esitysten parissa, myös nukettajan ja ohjaajan roolissa. Myös kaikenlaiset nukenrakennusprojektit ja tilaustyöt kiinnostavat. Häneltä voi tilata nukkeja myös televisioon, elokuviin ja mainoksiin.

Kiinnostukset
Hallantie on ihmisenä rauhallinen tarkkailijaluonne. Hän harrastaa perhe-elämää ja luonnossa liikkumista ja haaveilee omasta puutarhasta. Hän on kiinnostunut elokuvista, kauniista esineistä, koomisista tilanteista ja värikkäistä ihmisistä, sillä ne ruokkivat eniten mielikuvitusta.

Ansiot
Hallantie on ollut nukenrakentajana monissa eri produktioissa, mm. seuraavissa TEHDAS Teatterilla ensi-iltansa saaneissa esityksissä: Paleleva elefantti, Münä ja Noiduttu leikki.

Tilaustöinä ovat syntyneet mm. ihmisenkokoinen Jänis-nukke Reetta Honkakosken Duetto yhdelle -sooloesitykseen sekä peuran pää -nukke YLE TV2:n Uusi päivä -sarjaan.

Esiintyjänä tärkeitä töitä ovat olleet AKHE: Engeneering Theatren Abduction of Europa -esitys Samppalinnan maauimalassa sekä Anna Ivanova-Brashinskayan ohjaustyöt, joissa hän on toiminut nukettajana ja esiintyjänä.

 

www.laurahallantie.wordpress.com